Herstart badminton


Vorige week heeft de overheid besloten dat m.i.v. 1 juli a.s. binnen sporten weer is toegestaan.

Het NOC*NSF en de badmintonbond hebben vorige week bevestigd dat deze aanpassing van de regels ook van toepassing is op het spelen van badminton. Dit vanzelfsprekend op voorwaarde dat de inmiddels bekende gezondheidsregels in acht worden genomen.

We zijn dan ook verheugd jullie te kunnen melden dat we vanaf 1 juli a.s. weer de mogelijkheid hebben om te spelen in de zaal van sporthal Duyvesteyn. Tot aan de start van de schoolvakantie op 20 juli betekent dat de jeugdspelers als vanouds weer op maandagavond de trainingen kunnen volgen.

De recreanten kunnen dan weer op woensdagochtend (dames) en op dinsdag- en vrijdagavond spelen op de gebruikelijke tijdstippen.

Tijdens de schoolvakantie kan de jeugd op maandagavond blijven spelen en is er voor de leden vanaf 12 jaar evenals vorig jaar weer recreatief spelen op vrijdagavond vanaf 19.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar zal hier geen extra bijdrage gevraagd worden, maar kunnen alle leden gratis komen spelen.

De vrijdagavond zal in die periode evenals vorig jaar opengesteld worden voor niet leden. Zij kunnen tegen betaling van 3 euro meespelen.

Dit geldt voor de periode van de zomervakantie. Op 1 september start als alles goed blijft gaan weer het nieuwe seizoen. Op maandagavond start dan ook een nieuwe trainer Henk Kruik.

Voor het indelen op dinsdag- en vrijdagavond hebben we een nieuwe lijst gemaakt. De lijst staat onder indeellijst dinsdag avond en indeellijst vrijdag avond. Kan je op die avonden niet indelen, neem dan contact op met Ger Lageweg op nummer 06-53753929, of stuur een email naar fam.lageweg@hetnet.nl

Contributie

Vanaf 1 juli zal ook de maandelijkse inning van de contributie weer van start gaan, de eerste afschrijving zal rond de 25e plaatsvinden.

Air Badminton

We hebben van de gemeente Hoekse Waard toestemming gekregen om op het parkeerterrein achter Duyvesteyn het nieuwe Air Badminton te gaan spelen, zodat we tot 1 juli en daarna bij warm weer naar buiten kunnen  (zie op Youtube de filmpjes daarover).

We bieden de jeugd vanaf komende maandag 15 juni de mogelijkheid om onder begeleiding van Leo Middelhoek Air badminton te spelen.

 • Jeugd basisschool van 18.30 tot 19.45 uur
 • Jeugd middelbare school vanaf 19.45 tot ongeveer 21.00 uur

Neem op die avond zelf iets te drinken mee, want sportcafé Duyf is dan dicht.

Voor de leden vanaf de middelbare schoolleeftijd is het de komende weken op vrijdagavond vanaf 19.30 uur mogelijk om Air badminton te spelen (tot ongeveer 22.00 uur).

Sportcafé Duyf zal op vrijdagavond wel open zijn!

Wel vragen we je, in het belang van de gezondheid, de volgende regels in acht te nemen:

 • houd rekening met de al bekende veiligheidsmaatregelen
 • ontsmet je handen voor aanvang van elk spel (i.v.m. oppakken shuttle). Ontsmettingsgel is aanwezig
 • je mag er ook voor kiezen een handschoen te dragen aan de hand waarmee je de schutte vastpakt
 • zowel tijdens en na het spelen houd je 1,5 meter afstand van je medespelers. We doen hierbij een dringend beroep op je eigen verantwoordelijkheid
 • bij dubbelspel spreken we af dat we daarbij in het z.g. eigen vak blijven. Bij voor-achter spelen is de bedoeling dat we ook echt voor en achter blijven.
 • tijdens de avonden waarop Air badminton gespeeld wordt is er een bestuurslid aanwezig als Corona Coördinator. Deze persoon draagt een oranje veiligheidsvest met op de rug de afkorting C.C. We verzoeken je om eventuele aanwijzingen van de coördinator strikt op te volgen.
 • houd er rekening mee dat het tot 1 juli niet mogelijk is om in Duyvesteyn te douchen. Wel kan je daar naar het toilet.
 • tijdens de avonden waarop Air badminton gespeeld wordt kan er niet worden geparkeerd achter Duyvesteyn. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets, zodat de parkeerdruk in de wijk niet onnodig toeneemt.
 • tot 1 juli geldt een registratieplicht. We zullen daarom op een ledenlijst aantekenen wie op de speelavonden aanwezig is geweest.

We zien je graag weer verschijnen op de speelavonden.

 

Vriendelijke groet,

Bestuur BSM